Sådan kan du beskytte din have mod uvedkommen indtrængen

For mange personer er deres haver et vigtigt uderum til deres hjem. En have kan være mange ting afhængig af hvilken persons have det er. For en del kan det være en frodige oase, der komplimenterer hjemmets udtryk med en frodig beklædning af blomsterbede, træer og andet flora.

Men haven er også noget af det første forbipasserende personer og dyr møder på deres vej. Nysgerrige blikke kan være med til at sætte en stopper for privatlivet og havens idylliske fred. Det er nemlig ikke alle, der bryder sig om at blive observeret i deres daglige foretagende. Ligeledes kan indtrængen fra dyrevildt og hunde være med til at skabe ravage i ens grønne paradis. Unge frugttræer er særligt udsatte mål for rådyr og hare, der kan spise bladende og dermed hæmme træerne i at spire deres flotte blade.

Der findes håb forude

Selvom det kan se sort ud, hvis du oplever tidligere nævnte problematikker, findes der håb forude. Når det kommer til beskyttelsen af ens have og privatliv, er hegn en oplagt løsning. Der findes mange muligheder inden for valg af hegn, da de findes hegn i forskellige typer, størrelser, materialer og farver.

Det kan her være gavnligt at tage udgangspunkt i dit hjem og haves udtryk, således at du har en større chance for at ramme sømmet på hovedet, når du skal vælge et hegn. Udover æstetikken forbundet ved hegn bør du vælge hegnet ud fra dens funktion. Nogle hegn er meget frydefulde af udseende, men er ikke nødvendigvis særligt hensigtsmæssige, når det kommer til optimal beskyttelse mod nysgerrige blikke.

Det her bør du gøre hvis privatlivet er i fokus

Har du brug for at værne om dit privatliv, kan det anbefales at vælge højere hegn. Det er dog vigtigt at tage højde for lokal lovgivning og Hegnsloven, da der findes særlige regler og lovgivning omkring størrelsen af hegn. Ved at opdatere dig på følgende, kan du være sikker på at du følger lovgivning og undgår unødig nabokrig.

Sådan værner du om det grønne i din have

I mange tilfælde vil hegnet i sig selv være nok til at stoppe indtrængen fra dyrevildt ind i haven. Men har du ikke problemer med privatlivet eller gerne vil være ekstra sikker, kan du anvende et hønsehegn, hvilket er et særligt galvaniseret trådnet.

Du kan her hvilke unge hække og træer midlertidigt in hønsehegn, som en sikkerheds instans mod dyrevildt. Ved at bruge et hønsehegn kan du beskytte de pågældende træer, hække og blomster indtil de har vokset sig så store, uden at blive spist eller gnavet op. Når din ønskede flora har vokset sig op til den ønskede højde, kan du let fjerne eller beholde hønsehegnet.