Sådan finder du den rigtige type fliser til din terrasse

Sådan finder du den rigtige type fliser til din terrasse

Dette indhold er sponsoreret.

At vælge fliser til din terrasse er en svær beslutning, fordi du skal vælge en type fliser, som du kan leve med i mange år. Skal du selv lægge fliserne, er det også vigtigt at overveje, hvilke fliser der er nemmest for dig at arbejde med. Her giver vi dig nogle gode råd til at få valgt den rigtige slags fliser til din nye terrasse.

Vælg en flisetype, der er nem at arbejde med

Hvis du selv kaster dig ud i at lægge din terrasse, er det vigtigt at overveje, hvilken type fliser du godt kunne tænke dig. Ud over det æstetiske er det også værd at tænke praktisk. Vælger du eksempelvis alt for store fliser, kan det være svært at flytte dem rundt og få dem lagt korrekt. Vælger du små fliser, er det sværere at få dem til at lægge pænt og jævnt. 30 x 30 fliser er en god størrelse fliser at vælge, da de både er håndterbare og på samme tid også er nemme at lægge.

Ud over størrelsen på fliserne skal du også overveje, hvilken type sten du kan tænke dig. Du kan eksempelvis vælge mellem fliser, der er lavet af beton, tegl eller natursten. Nogle af de populære sten er den klassiske Holmegårdssten og en finkornet betonflise. Hver fliseart har både fordele og ulemper, så du kan med fordel sætte dig godt ind i flisetypen, før du vælger.

Du kan få 30 x 30 fliser i et væld af forskellige farver og tykkelser. Så med 30 x 30 fliser kan du let kombinere forskellige farver, så du kan lave forskellige mønstre på din terrasse. Derudover kan du også bruge de samme fliser til andre projekter på grunden.

Giv din nye terrasse liv med nye, lækre detaljer

Når du har fået lagt din terrasse, er det tid til at tænke på at indrette den. Et must på alle terrasser i dag er havemøbler og en parasol, men i stedet for en parasol kan du også vælge at få solafskærmning til terrasse. Solafskærmning skaber en hyggelig plet på din terrasse, hvor du kan sidde og nyde aftensmaden med familien, lige meget hvordan vejret er. Du kan få mange forskellige former for solafskærmning. Du kan blandt andet vælge at få en markise, terrasseoverdækning eller skydeglas og foldedøre, hvor du kan sidde i læ for vinden og skygge. Du kan også gå skridtet videre og få indbygget solafskærmning i din bolig. Det kan du blandt andet gøre med screens, facadepersienner eller mørklægning.

Når du har fået lagt fliser på din terrasse, kan du begynde at indrette den med alle de lækre detaljer, som du ønsker dig. God fornøjelse med at skabe din drømmeterrasse.