Find det indre havemenneske frem

Find det indre havemenneske frem

Dette indhold er sponsoreret.

Haven er noget af det mest undervurderede, vi har. Rigtig mange mennesker tror, at man skal ud i en skov, til vandet eller noget helt tredje, før man rigtigt kan nyde udendørslivet. Det er uden tvivl også dejligt på de steder, men de mennesker, der har denne holdning, går glip af noget helt fantastisk, som haven kan give. Man har et utal af muligheder ude i haven, lige meget om man er til familiehygge, madlavning eller bare plejning af den skønne have.

Madlavning er især noget, de færreste regner med, at haven kan være behjælpelig med, men man kan faktisk med fordel tage dele af madlavningen med udenfor. Udskæringen af fisk med dine filetknive er noget, som rigtig mange tager udenfor, da du slipper for den fiskeagtige luft – og så sviner det jo heller ikke indenfor.

Du kan dog også tage hele madlavningen med ud – eller nogle aspekter af den, såsom tilberedning over bål. Der er også flere og flere, der tager den hele vejen og får etableret et meget fint udendørs køkken, hvor der er alt det essentielle, såsom håndvask, bordplads og måske et ildsted tæt på.

Kun fantasien sætter grænserne

Det er kun fantasien, der sætter grænserne, når det kommer til, hvordan du bruger din have. Du kan også vælge, at madlavning i haven slet ikke er noget for dig, og at du langt hellere vil bruge den til mere familiære ting. Det kan også være lettere at få lokket børnene med ud i haven, end det kan være at få dem lokket med ud i skoven – og så får i både familietid og frisk luft.

Det kan også være, at du har en helt utraditionel, men absurd god ide, som du bare ikke kan vente med at realisere, og så skal du altså bare kaste dig ud i det. Det er heldigvis din have, så det er op til dig, hvad der skal foregå i den. Et lille tip kan også være at lære sig selv at nyde havearbejdet. De fleste af os kommer alligevel til at bruge relativt store mængder tid på at ordne haven og få den til at se ordentlig ud, så hvorfor ikke lære sig selv at nyde processen? Det kan selvfølgelig også være, at du bare er typen, som hader havearbejde, men det holder dig altså ikke fra at nyde din have.

For et lille beløb og med minimal tid kan du faktisk få nogle til at komme og ordne din have og alt det kedelige havearbejde, som du ikke selv kan lide – det ordner de for dig. Dette er en mulighed til dem, som har alt andet end grønne fingre, eller som simpelthen bare ikke har tiden til at ordne haven. Hvis man vælger denne løsning, kan man også fokusere mere på at nyde sin have i de timer, man nu har tilgængelige.