Opgradér tag og gulv med smarte løsninger

Opgradér tag og gulv med smarte løsninger

Dette indhold er sponsoreret.

Er det tid til fornyelse, hvad angår taget på dit hus, skur eller lignende samt gulvene i dit hjem? Så er det måske også belejligt at tænke en smule ud af boksen.

Hvis du ellers tør at tænke i nye, utraditionelle baner, er der nogle moderne og aldeles smarte løsninger forude, som du vil have stor gavn af i lang tid fremover. Og du kan ligefrem gavne miljøet og dyrelivet på samme tid.

Lad os starte fra toppen – med taget. Skal der fornyelse til, så overvej om du i samme ombæring skal have etableret et grønt tag. Det kan lyde som noget af en operation, men det behøver langt fra at være tilfældet.

Et grønt tag, hvor du simpelthen anlægger græs og anden lav vegetation på dit tag, vejer selvsagt en hel del, nærmere bestemt 50 kg per kvadratmeter. Det stiller altså nogle krav til din tagkonstruktion. Men såfremt det ikke er noget problem – eller du selvfølgelig er indstillet på at forstærke dit tag – er processen med anlæggelsen af det grønne tag rimeligt smertefri og kan sågar udføres af dig selv.

Men hvorfor i det hele taget få sig et grønt tag – hvilke fordele skulle det kunne give? Jo, der er faktisk en hel del. Først og fremmest vil den lokale fauna og det lokale dyreliv tage imod sådan en lille grøn oase med kyshånd. Det er en kendt sag, at dyre- og planteliv er presset på eksistensen nu til dags, og et grønt tag vil altså være et flot bidrag til den kamp.

Derudover temperaturregulerer et grønt tag meget effektivt. Det vil sige, at det om vinteren vil holde på varmen, mens det om sommeren vil afgive overskudsvarme effektivt. Endeligt vil et grønt tag være i stand til at optage helt op til 80 % af det regnvand, der rammer taget i løbet af et år.

Få en smart gulvløsning

Ønsker du i samme ombæring – eller blot i stedet – at give gulvet en udskiftning, er der igen god grund til at kigge på en moderne løsning. Neo coating er et begreb, der dækker over en gulvbelægning, som også kaldes polyurethan eller epoxy. Forskellene er små. Et neo coating-gulv kommer ligeledes med en række fordele, som nok vil tiltale de fleste.

Først og fremmest vil du få et gulv, der er nemmere at rengøre og dermed nemmere at vedligeholde. Ydermere får du et gulv, hvis øverste lag er tyndt og gummilignende, og som er yderst komfortabelt at gå på. Endeligt er neo coating-gulvet lyddæmpende, hvorfor det bidrager til en god akustik i lokalet. Således egner neo coating-gulv sig til alle husets rum.

Det er da heller ikke så mærkeligt, at disse strålende egenskaber har gjort neo coating til den foretrukne gulvbelægning i industrien, særligt på værksteder og derudover i mange sportshaller.