Invester inspireret af det, der er omkring dig i dit hus

Vi skal ikke mange år tilbage, før man var nødsaget til at ringe til en børsmægler i kød og blod for at købe en aktie. Det er heldigvis ikke længere i tilfældet. I dag kan du handle på et væld af forskellige investeringsplatforme, der alle konkurrerer om dig som kunde, ved at gøre dine investeringer så simple som overhovedet muligt.

Indretningsinspiration

Selvom det altså i dag er nemmere end nogensinde før at købe en aktie, lever mange stadig med den forestilling, at man skal være et matematisk geni eller sidde med hovedet i markederne dagen lang for at være en succesfuld investor. Det er dog langt fra tilfældet. Selvfølgelig er der mange professionelle investorer, der har haft succes med netop den slags, men med mindre du har ambitioner om at vie dit liv til markederne, kan det ikke svare sig. I sidste ende adlyder markederne nemlig ikke de matematiske modeller. Aktiepriser afhænger nemlig af, hvem der er bedst til at lave gode produkter.

 

Du kan derfor med fordel investere efter, hvad der står på dit fjernsyn, din mobil eller dit kamera. Hvis du er som mange andre danskere, er der god chance for, at der står Sony på mindst en af de ting, hvis ikke alle tre. Det er en god indikation på, at Sony er en elektronikgigant, der laver produkter, folk kan lide. Derfor er en Sony aktie måske også et godt køb.

Præstationen ved en Sony aktie

Den teori ser i hvert fald ud til at holde stik historisk, hvor en Sony aktie har været en af investorernes foretrukne elektronikaktier og har givet et pænt årligt afkast. Bemærk dog netop, at du hverken havde brug for kompliceret matematik eller kendskab til gloser og regnskaber for at vide, at en Sony aktie var et godt køb. I stedet kiggede du bare omkring dig og lagde mærke til de produkter, du bevidst eller ubevidst har indrettet dit hjem med. Den slags er nemlig ofte en enormt god indsigt i, hvad vi selv og andre egentlig køber og kan lide. Selvom vi siger et, kan det meget vel være, at vi gør noget andet, og det er der pengene ligger.

Kan du forudsige fremtiden med dine indretningsvalg?

Måske er det også tilfældet, når det kommer til købet af en Sony aktie. Selvom Sony er et respekteret og veletableret elektronikfirma, har det nemlig også masser af konkurrenter. Hvis du lægger mærke til, at der ikke står Sony på et eneste af dine eller dine venners produkter, kan det altså være tegn på, at Sony har mistet gnisten. Den slags kan matematiske modeller heller ikke nødvendigvis forudsige. Netop derfor vil det i sidste ende være den overlegne strategi at holde øjnene åbne i sit eget hjem om tænke over sine køb. Sådan kan du komme langt, når du investerer.