Hvordan laver man en træterrasse?

Vi går varmere temperaturer i møde og med disse kommer drømmene og overvejelserne om, hvordan sommeren skal tilbringes. Måske er en ny træterrasse svaret på dine drømme.

Der er mange fordele ved en træterrasse. I modsætning til havefliser skal der fx ikke luges og en træterrasse vil, selv med en meget lille indsats, fremstå velholdt og indbydende hele året. Afhængig af træsort kan træterrassen nøjes med at blive grundig rengjort og behandlet med olie, træbeskyttelse eller maling én gang om året. Nogle træsorter er næsten helt vedligeholdelsesfri, de såkaldte hårde træsorter såsom eg eller teak. Der er med andre ord meget tid at spare ved at vælge træ frem for fliser. Og så er det altså bare en helt særlig følelse at gå på bare tæer ud på en veludført træterrasse, hvor man hverken får sand, søm eller splinter i fødderne. Læs mere her.

Gode råd

Mange vælger i dag at lave deres egen træterrasse, men det kan være en rigtig god idé at rådføre sig med erfarne håndværkere og eksperter, da der er nogle faldgruber, man skal være opmærksom på. Disse faldgruber er rigt dokumenteret i diverse tv-programmer, hvor amatører selv bygger hus. Det går godt for nogle, men det kan også gå gruelig galt. Selve konstruktionen af træterrassen, dvs. fundamentet og den underliggende opbygning er af stor betydning. Bræddernes placering og afstand til hinanden er også væsentlig og sidst, men ikke mindst, er sømmenes placering vigtig, både hvad angår synlighed og komfort. Sømmene skal helst være helt skjulte eller også skal de være placeret symmetrisk i forhold til hinanden og terrassens opbygning. Derudover skal sømmene selvfølgelig være banket ordentligt i, så man ikke kan skære sig på dem.

Valg af træsort har også meget at sige. Træsorten afgør træets farve, styrke og grad af vedligeholdelse. Samtidig er valg af træsort afgørende for prisen. Endelig er det vigtigt at placere terrassen, så man får så mange solskinstimer som muligt.

Mere udeliv

Når træterrassen står færdig, er det tid til at indrette den. Der er utrolig mange muligheder og da det er så dejligt et sted at opholde sig, er det oplagt at forsøge at forlænge udelivet så lang tid som muligt. Det kan fx gøres ved at sørge for nogle gode kroge med læ, varmelamper eller terrassevarmere, gode siddepladser og varme tæpper. Terrassen kan med få midler gøres til en lille oase, hvor hele familien søger hen.