Vedligeholdelse af dine kloakrør og afløb

Bor man i hus er der ekstra god grund til at sørge for at vedligeholde sine kloakrør og afløb, da man i sidste ende selv står for regningen hvis der opstår problemer, i modsætning til andelsboliger og lejeboliger, hvor der er en forening der sørger for det økonomiske i forbindelse med vedligeholdelsen.

Vil man gerne undgå unødige tilstopninger bør man sørge for at vedligeholde sine kloakrør og afløb, således at de fungerer optimalt i længere tid, og derved undgå tilstopninger. At vedligeholde sine kloakrør og afløb handler ikke mindst om, hvad man putter i dem. Produkter som vatpinde, vådservietter og hygiejnebind bør man især undgå, da disse produkter nærmest er en garanti for tilstopning. Er uheldet alligevel ude, og står man med tilstoppede kloakrør eller afløb, så kan der være behov for professionel kloakrensning.

Professionel kloakrensning

Professionel kloakrensning kan fås både i forbindelse med små tilstopninger af vask, toilet, bad og lignende, men er især brugbart ved større og mere besværligere former for tilstopninger. Sidder tilstopningen rigtig dybt, kan der være behov for en TV-inspektion. Ved en TV-inspektion bruger man et kamera, som sender et videofeed til en skærm, hvorfra man kan finde frem til tilstopningen.

For at komme tilstopningen til livs, kan det kræve en slamsugning eller en spuling af kloak, rør eller afløb. Slamsugning er et effektivt middel til at suge slam og ophobet skidt op, og på den måde få tømt brønde, dræn, tanke, kældre og lignende. Ved spuling af kloak spuler man rør og afløb, faldstammer, kloakledninger og lignende rene for slam, ophobet skidt og tilstopninger, så der kommer gennemløb igen.

Får man akut behov for kloakservice, så står man kloakfirmaer til rådighed hele døgnet rundt. Man er altså sikret hjælp selv hvis det er blevet sent på natten, eller behovet for kloakservice opstår på helligdage.

Sådan finder du frem til professionel kloakservice

Bor man til leje, eller er man medlem af en andelsforening, vil man ofte få stillet et telefonnummer til professionel kloakservice til rådighed. Disse telefonnumre kan man få via ejendomsservicen, og vil også ofte være hængt op i opgange og på fællesarealer.

Skal man ud og finde sin professionelle kloakservice på egen hånd, så er det heldigvis nemt at finde frem til en god og kompetent kloakservice hvor end du bor i landet. Man kan med fordel få hjælp af et kloakfirma i sit lokalområde, da man derved er sikret hurtigere hjælp. Dette er ikke mindst en fordel ved tilfælde af tilstopninger der kræver akut kloakservice.

For at finde frem til et kloakfirma i dit lokalområde, er alt du skal gøre at foretage en simpel søgning på internettet. Søg eksempelvis efter kloakservice efterfulgt af den region, by eller bydel du søger hjælp i. Herefter bør der dukke en masse brugbare resultater frem i søgeresultaterne, hvorfra du kan vælge det kloakfirma du synes bedst om.