Skab en professionel hjemmearbejdsplads

Måske er du stadig hjemsendt fra arbejde? Ellers så har du formentlig været det, på den ene eller den anden måde. Og i den proces er du måske også en af de tusindvis af danskere som har opdaget at de ikke har den optimale hjemmearbejdsplads og hvad dette kan betyde for produktiviteten.

 

Ergonomisk kontorstol

Det første og bedste du kan gøre for at skabe en professionel hjemmearbejdsplads, er at investere i en passende kontorstol. Præcis hvad dette betyder er for til fortolkning, for forskellige mennesker har forskellige behov. Og det samme gør sig gældende for en kontorstol. Der er dog nogle basale ting, som ville være et minimum for en ergonomisk kontorstol. Disse funktioner er blandt andet højdejustering, sædedybdejustering og lændestøtte. For en ergonomisk kontorstol er en justerbar kontorstol, således den kan indstilles efter dine behov. Det vil altså sige at desto flere funktioner en kontorstol har, desto bedre er det som udgangspunkt for dig. Dog skal du også opveje hvad der er vigtigt for dig. Hvis du f.eks. har ondt i nakken, så er nakkestøtte en god ide til din kontorstol. Eller hvis du har ondt i skulderene, så har det formentligt fordi dine arme ikke hviler ordentligt, hvorfor armlæn ville være en god investering.

 

Hæve sænkebord

De fleste af os har et hæve sænkebord på arbejdet, men det er langt fra alle som har det derhjemme. Hvilket formentlig skyldes at det ikke har været nødvendigt, fordi vi ikke plejede at arbejde så meget hjemme, men tingene er anderledes nu, og flere af os kan se frem til mere hjemmearbejde i fremtiden. Så hermed en opfordring til at investere i et hæve sænkebord. De er en af de vigtigste ingredienser i en professionel arbejdsplads. Fordi uanset hvor god en kontorstol du har og hvor tilpasset den er til din krop, så er det vigtigt at huske på at vores kroppe ikke er designet til at sidde ned 8 timer i træk. De skal aktiveres, og at stå op med jævne mellemrum betyder meget for netop aktiveringen af kroppen og dens muskler.

 

Udover at have et hæve sænkebord, som du kan bruge til at rejse dig op, så er det også vigtigt du overvejer størrelsen på bordet. Det er nemlig typisk et aspekt folk undervurderer, typisk fordi de mangler plads eller synes et stort bord bliver for klodset. Og det behøver ikke nødvendigvis være stort, det behøver bare være stort nok. Stort nok til din computerskærm, således du sidder i en passende afstand fra computeren. Yderligere skal du overveje hvor mange ting du på dit skrivebord, du skal nemlig have godt med plads. For et rodet hæve sænkebord betyder en rodet arbejdsdag som ikke er så produktiv som muligt.