Sådan sikrer du bedst dit hjem mod indbrud

At have indbrud er noget, de fleste danskere frygter. Det er nemlig ikke kun værdigenstande, der kan have en stor affektionsværdi, der bliver taget fra huset, det er også trygheden. Når indbruddet først er sket, vil det hos mange sidde som en utryghed og følelse af, at man ikke nødvendigvis er beskyttet, selvom døren er lukket og låst.

 

Med frygten for denne utryghed, samt modviljen mod at miste sine personlige ejendele, er flere privatpersoner begyndt at beskytte deres hjem på en mere effektiv og sikker måde – nemlig med et bedre låsesystem.

 

Alarmsystemer skræmmer mange tyve væk

 

En af de ting, som man som privatperson kan gøre for at undgå indbrud, er at sørge for at have et opdateret og sikkert låsesystem i huset. Det vil sige, at du undersøger, hvor sikker din nuværende låse er. Flere af de ældre huse har ikke fået skiftet deres låse i flere årtier, og dette gør det meget nemmere for indbrudstyvene at ødelægge eller lirke døren op. Mange ved desuden ikke, at man også bør tjekke vinduer, kælderdøre og terrassedøre, da dette også er steder, hvor ubudne gæster kan få adgang til din bolig.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt dine døre og vinduer er sikre nok, så kan du med fordel kontakte din lokale låsesmed. Der er nemlig mange låsesmede, der tilbyder et helt gratis sikkerhedstjek af din bolig. Herefter får du en vurdering af, hvor godt sikret dit hus er mod indbrud. Hvis du ønsker det kan låsesmeden efterfølgende komme med et tilbud på, hvad det vil koste at opdatere dine låse, så risikoen for indbrud mindskes.

 

Adgangskontrol til virksomheder

 

Det er ikke kun private hjem, der bør sikre sig mod uvelkomne gæster. Flere og flere virksomheder oplever nemlig, at der sker indbrud på kontoret eller i lagerbygningerne. Dette har derfor betydet en øget efterspørgsel på sikkerhed til erhvervsbygninger. Her vil et elektronisk adgangskontrol være den optimale løsning, da adgangskontrollen er et elektronisk kontrolsystem, hvor man ikke længere anvender nøgler, men derimod nøglekort eller nøglebrikker.

 

Fordelene ved adgangskontrol er bl.a.:

  • At man slipper for nøgler
  • Man kan nemt lukke nøglekort/brikker ned og erstatte dem med nye
  • Du kan sætte tidsbegrænsning på, hvornår dørene kan låses op
  • Se historikken over, hvem der har låst døren op
  • Du kan oprette en unik kode til låse til hver medarbejder alt efter, hvilket adgangskontrolsystem du vælger.

 

Fordelene er mange ved en elektronisk adgangskontrol, da det netop frigiver en masse muligheder for virksomhedsejeren/lederne, som almindelige nøgler ikke kan bidrage med. Samtidig gør adgangskontrolsystemet det meget sværere for tyve at komme ind i bygningen.

 

Er du en virksomhedsejer, der er interesseret i at købe et elektronisk adgangskontrolsystem, kan du med fordel kontakte din lokale låsesmed.