Sådan shiner du nemmest dit hjem op

Trænger dit hjem gevaldigt til en makeover, men er din opsparing ikke enig? Så får du her en række råd til, hvordan du kan få følelsen af nyt hjem i dit gamle hjem. Det behøver nemlig ikke være en total ombygning a la Extreme Home Makeover der skal til, før du er tilfreds med dit gode gamle hjem igen. Og faktisk er det oftest bare enkelte ændringer der skal til, før du kan se og mærke forskellen.

Det samme gælder, hvis du skal til at sælge dit hjem, og gerne vil få det til at fremstå bedst muligt for kommende købere. Så er det også vigtigt, at det ikke fremstår slidt og dårligt passet på, for så er det sværere at lokke nye købere til.

Gulvene gør meget

Et af de steder i dit hjem, hvor slitage hurtigst viser sig, er på gulvene. Derfor er det en god idé at starte her. For det første skal du huske at vedligeholde dine trægulve, for at undgå at skulle skifte dem for ofte. Men er skaden allerede sket, og trænger du til nye gulve, så er det heldigvis let at finde et godt trægulv tilbud.

Det behøver nemlig ikke at koste kassen, bare for at få nye gulve, og særligt hvis det ikke er sildebensparket du drømmer om. Når først du har fået dit nye gulv lagt, så sørg for at undersøge præcis hvordan og hvor meget du skal vedligeholde det. På den måde sørger du for det holder længst muligt.

Lidt maling gør underværker

Væggene kommer ikke til at fremstå slidte på samme måde som gulvene, men de kan til gengæld hurtigt bidrage til et frisk pust i hjemmet. Der findes så mange forskellige typer maling og farve efterhånden, at det kun er fantasien der sætter grænser.

Du kan for eksempel skabe dybde og spil i dine vægge ved at male en eller flere af væggene i en anden farve end det resterende. Eller du kan vælge noget af det nye, mere ru tapet på markedet, for at få en mere industriel, rå stemning i dit hjem.

Tænk over lyset

Noget andet, som virkelig gør en forskel for det indendørs, er belysningen. Derfor giver det god mening at se på, hvordan dit hjem er oplyst. Trænger det måske til mere eller mindre lys, eller til lys i varmere farver? En sådan gennemgang af belysningen kan virkelig være med til at kaste lys over, hvad det er dit hjem har brug for.