Sådan kan du også få et arkitekttegnet hus billigere

Går du ligesom mange andre danskere rundt med en drøm om eget hjem? Måske går du også rundt med tanker og drømme om et nybygget og arkitekttegnet hjem? Der findes et hav af muligheder og ligeledes grunde til, hvorfor folk ønsker at bo i mere moderne nybyg i modsætning til ældre bygninger. For nogen kan det være grundet følelsen af være mere eksklusiv, mens andre ønsker et arkitekttegnet hus grundet udseendet og design fleksibiliteten der ved arkitekttegnede huse.

Ingen drøm ude af syne

Mange går dog rundt med en delvis fejlagtig opfattelse af, at arkitekttegnede huse koster en formue. Selvom det er rigtigt at mange arkitekttegnede huse koster en vis formue at få opført, er det stadigvæk muligt at få bygget et til en mindre sum penge. Der findes her et par muligheder, som du kan gøre brug af, for at øge chancerne for en billigere løsning.

Du kan her gøre brug af en eller flere af dem, for at mindske omkostningerne ved at få opført dit arkitekttegnet byggeri.

Byg mindre

Når det kommer til arkitekttegnede hjem, er det typisk budgettet, grundet og materialevalget der sætter dagsordenen for byggeriet. En måde til at spare penge, er at reducere arealet af det hus, som du skal have bygget. Typisk koster flere kvadratmeter også flere penge at opført, da der skal bruges flere materialer.

Vælg andre materialer

En anden mulighed, når det kommer til at reducere omkostningerne, er at vælge nogle andre materialer såsom træ i stedet for eksempelvis gasbeton, beton, sten og lignende. Forskellen mellem dem og træ er, at træ ikke kræver lige så mange håndværkere timer. Herunder koster træ ikke nær så meget i materialeforbrug, som at fremstille beton.

Slå dig sammen med andre

En tredje løsning som du kan gøre brug af, er at slå dig sammen med andre personer. Dette kan være en økonomisk god løsning, hvis du ikke har noget imod at bo flere fremmede, familier eller medlemmer sammen. Du kan for eksempel her få bygget dit drømme hjem i form af et dobbelthus eller et flere familiehus. Den store fordel ved at få bygget et dobbelthus er, at du kan få splittet omkostningerne med de andre parter, således at prisen bliver mindre. En anden fordel ved dette typehus er, at hvis du har børn, som har brug for at blive passet, kan du få hjælp til dette fra dit hjems naboer. Dette kan være særligt fordelagtigt, hvis der er tale om familiemedlemmer.

Bruger du alle mulighederne sammen, kan du få din arkitekttegnet drøm tættere på virkeligheden. Det kan dog anbefales at gøre op med sig selv, hvad du har lyst til, samt om du kan bo sammen med andre under samme tag, men adskilte etager.