Sådan indretter du haven, så hunden bliver vild med den

Sådan indretter du haven, så hunden bliver vild med den

Har du hund og have? Så kan du med fordel indrette din have på en måde, som din hund er glad for. Som hundeejer elsker man at gøre sin hund glad, og det er ikke fordi at en have, der er hundevenlig behøves at være grim. I denne artikel kan du finde hunde tips til, hvordan du kan vælge at indrette haven, så din hund bliver vild med den.

 

En stor græsplæne

Har du mulighed for det, er det en god idé at indrette haven med en stor græsplæne. De fleste hunde elsker at rulle sig på græsset, og det er virkelig noget, der giver dem livsglæde. Ser man en glad hund rulle sig i græsset, er det lige før, at man kan øge sin egen livsglæde. Man siger også, at det kun er glade hunde, der ruller sig – og derfor er det en god idé, hvis du har mulighed for at indrette med en stor græsplæne. Her kan hunden og lege med sit legetøj, og det kan du f.eks. få i en hundeboks, du kan bestille. Find ud af mere, hvis du gerne vil vide om hundeboksen eller finde artikler om hunde.

 

Husk at indramme haven

Uanset hvor lydig din hund er, så er der aldrig nogen garanti for, at der ikke kan ske noget, der får ens hund til at løbe væk. Det kan f.eks. være, at den bliver forskrækket for noget, eller at den ser et egern eller en anden hund på gaden, som den instinktivt løber efter. Du kan sagtens indrette haven med en pæn form for stakit.

 

Fri adgang til haven

Afhængigt af din situation og din hund, kan det være en god idé at have en hundelem i døren, så hunden altid har adgang til at komme ud i haven. Man kan naturligvis altid få en hundelem, som det også er muligt at låse, så man f.eks. ikke behøves at give hunden fri adgang, hvis man ikke er hjemme og derfor ikke er komfortabel med det.

 

Masser af ting at snuse til

Hunde elsker, hvis der er masser af ting, de kan gå rundt og snuse til. Hvis du har pæne blomsterbede, så skal du måske lære din hund, at der ikke er et område, hvor der er tilladt adgang. En hund vil elske en have, hvor der ikke er lavet for meget unaturligt. Men du skal naturligvis finde en balance, så du også skaber en have, du selv finder flot.