Sådan gør du haven klar til december

Julen er en dejlig tid, og selvom det stadig kan føles som om der er længe til at det bliver juleaften, så kan du allerede nu begynde på nogle af forberedelserne til julemåneden. Stort set alle pynter deres hjem op med julekugler, nisser og forskellige slags papirklip, og man kan også sagtens pynte sin have på forskellige måder. Julebelysning er et eksempel på en form for pynt som man kan bruge i haven, og det handler om at finde gode lys som kan holde til det danske klima.

Julebelysning i haven hitter i Danmark

Hvis man tænker på julebelysning i baghaven eller forhaven, kunne man let danne associationer til amerikanske julefilm hvor der er skruet max op for de farverige og festlige julelys i mange forskellige udformninger. Mange danskere vil måske rynke en smule på næsen når de tænker på denne lidt overdrevne pynt, imens andre er vilde med stilen, eller synes den er sjov at bruge. Der findes dog også belysning som hitter i Danmark, og det kan være en flot lyskæde til flagstang, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten.

Julepynt udendørs fremmer julestemningen for forbipasserende

Man kan købe smukke lyskæder som passer perfekt ind i danske haver i mange forskellige butikker, og man finder ofte de bedste priser på internettet. En af de bedste ting ved at bruge julelys i haven er, at det kan være med til at skabe julestemning for folk som går eller kører forbi. Når det er jul er der mange som får besøg af venner og familie, og når du har flotte lys i din have, sender du god stemning til folk som går forbi dit hjem. Et af julens formål er at skabe et lyspunkt i en mørk vintertid, og en flot lyskæde i god kvalitet kan hjælpe med at gøre dette i mange år frem.

Stedsegrønne planter i haven er fantastiske i december

Det er ingen hemmelighed at sommeren er forbi, og at vi går de koldere tider i møde. Mange har rykket livet indenfor igen, og tænker måske ikke særlig meget på planterne i haven før det bliver forår igen. Der er dog planter som kan trives selv om vinteren, og det kan for eksempel være forskellige stedsegrønne planter. Ønsker du en have som er grøn om vinteren, så køb eksempelvis en cypres eller sølvrøn og hæng flotte lyskæder op på planterne når det bliver december. Man behøver selvfølgelig ikke at have alle sine lyskæder tændt på samme tid, da dette både kan være hårdt for klimaet og elregningen. Vælg for eksempel at tænde lysene til advent og til juleaften, og vær med til at gøre højtiderne ekstra specielle for alle i dit nabolag.