Læs mere om hvordan du kan bruge plænedress i din have!

Hvis du ønsker at give din have de allerbedste betingelser, kan du her læse om alle fordelene ved at anvende plænedress – eller topdressing som det også kaldes. Hvis du ønsker den bedste hjælp og rådgivning til dette, kan du desuden se plænedress guiden hos Haveunivers.dk – hvis ikke du allerede har grønne fingre, så får du det i hvert fald!

Hvad er plænedress?

Plænedress er en blanding mellem kompost og sand. Den findelte blanding skal spredes på din græsplæne og grundet den fine størrelse, vil plænedress nemt blende ned mellem græsstråene. Derefter vil dit plænedress ligge i det øverste vækstlag af plænen.

Hvad kan plænedress?

At bruge plænedress er en god løsning, hvis man ønsker at give sine græsfrø gode vækstbetingelser. Når du har plantet frøene, vil de blive dækket til at plænedress – og de får dermed ro til at spire. Det kan bidrage til at skabe en tættere græsplæne og samtidig forsøge at holde ubudne gæster såsom ukrudt og mos væk.

Derudover mindsker brug af plænedress også, at fuglene begynder at spise dine nyslåede græsfrø, før de har fået lov til at spire. Således får du også en mere jævn plæne.

Hvis du vil have den bedste plænedress, bør du vælge en, hvor komposten har fået lov til at modne. Modningen må gerne stå på i cirka et år, før du anvender den. Jo mere moden, jo bedre!

Er det svært at anvende?

Nej, det er ikke svært at anvende – og skulle du have tvivlsspørgsmål, kan du altid bruge den komplette plænedress guide. Du behøver hverken være havenørd, fagmand eller gartner for at udføre dette arbejde.

Du kan sågar bruge egne kompostrester i blandingen af det perfekte plænedress. Indsaml eventuelt hvad du har.

Hvorfor er det vigtigt at passe på sin græsplæne?

De fleste ved, at en have er flottest, hvis græsplænen står flot. Derfor handler det om at give gode betingelser for vækst, således græsset kan være grønt og tæt. En flot og god græsplæne indbyder til mange ting. Det kan være alt lige fra boldspil i haven, til picnics i sommervejret eller et glas vin på en lun sommeraften. Det kan også være dejligt at kunne se det grønne, flotte græstæppe fra huset vinduer – eksempelvis mens man laver mad. Eller hvis forårets blomster skal plantes ud, går det ikke, at alt andet spiller – lige bortset fra græsplænen.

Det kan derfor godt betale sig at investere både penge, tid og kræfter i at holde plænen flot. Heldigvis er denne løsning både nem, billig og ganske lige til!

Hvorfor er det vigtigt at holde ukrudt ude af græsplænen?

Ukrudt danner ikke på samme måde et ensartet græstæppe, hvilket ofte er med til at ødelægge plænen. Når plænen får meget ukrudt, bliver det også sværere for græsset – og også nyt græs – at vokse. Det kan dermed være ødelæggende. Derudover er ukrudt sjældent pænt at se på. Det er derfor en god investering at anvende plænedress som en aktiv del af bekæmpelse af ukrudt i plænen.