Er det det værd at købe en port?

Man ser mange mennesker have en eller anden form for port når man kører rundt til hverdag, men hvad er lige årsagen til dette?

Porte fås i mange forskellige typer, om det er garageporte, industriporte eller skydeporte, så gælder det om at de dækker de samme behov.  Det ene behov handler om at have et sted at stille sin bil. Er man ikke tryg ved at lade sin bil stå udenfor kan man stille den i garagen og lukke porten. En fordel ved dette er specielt i det danske vejr om vinteren, når man f.eks. skal hurtigt ud af døren. Når man har en garageport, behøver man ikke at bruge så meget tid på at børste ruden for is eller gå ind i en lige så kold bil som hvis man ikke havde forseglingen.

En anden fordel er at det er en opgradering til garagen. Går man tit ud og ind af garagen, så vil en automatisk garageport være dejligt for så slipper man for at trække den op hver gang man skal igennem. Der er også en tydelig visuel opgradering til garagen. Garagen er jo en del af huset, og den er noget af det første man ser når man kører forbi et hus. En lækker garageport kan give en lækker visuel effekt til huset. Porte kan i dag fås i mange forskellige farver og mål, så det ikke er noget problem at matche huset eller det ønskede look man leder efter.

 

Når man får en god isolering på sin port hjælper det på varmeregningen. Dette er fordi at porten holder varmen ude ved at den er tæt monteret til jordoverfladen.

 

Ledhejseporte erstatter fuldstændig valget om en vippeport

Porte kan i dag fås med en masse forskellige tilpasninger og add-ons for at møde forbrugernes ønsker. Derfor kan det være svært lige at vide hvad man leder efter, fordi udvalget er stort. Dog er der en type port som er outdated.

Forskellen på en ledhejseport og en vippeport er at man selv vipper porten op, og at ledhejseporte nu er det traditionelle valg.

 

Ledhejseporte er porte som kører under taget. Dette frigør et større areal. Vippeporte har været det traditionelle valg igennem de sidste 50 år. De er i gang med at blive skiftet alle steder, fordi at fjederen ikke er bygget på et højt nok sikkerhedsniveau. Man risikerer nemlig at fjederen knækker og i værste tilfælde, hvis man er så uheldig, så kan en vippeport hvis den falder i hovedet på en forårsage alvorlige skader eller dræbe, hvis man står under den. Det er meget farligt, fordi porte generelt er meget tunge. Der er nemlig ikke tid til at reagere. Har du en vippeport opfordres du til at skifte den ud med en garageport.