Bolig på budget – tre projekter, du selv kan ordne

Bolig på budget – tre projekter, du selv kan ordne

Dette indhold er sponsoreret.

Som husejer kender du nok til følelsen af, at der altid er et nyt projekt at give sig i kast med. Så snart du har færdiggjort istandsættelsen af det nye badeværelse, har fået malet garagen eller har fået installeret den nye vaskemaskine, banker det næste projekt på døren – det er både charmen og pinen ved at bo i hus. Hvis du hyrer professionelle folk til udførsel af disse projekter, kan det på den måde hurtigt blive en uoverskueligt dyr affære at være husejer.

Nogle projekter bør man selvfølgelig overlade trygt i hænderne på professionelle, både af hensyn til din egen sikkerhed og projektets færdige udseende. De fleste mindre boligprojekter kan du dog også snildt klare selv – selvom du hverken har erfaring eller uddannelse inden for området.

Her er tre forslag til boligprojekter, hvor du kan spare lidt mønter på at klare ærterne selv – held og lykke, og rigtig god fornøjelse!

Tag- og overdækning

Hvis det drypper ned på terrassen, gennem carporten eller i udestuen, er det måske på tide at udskifte overdækningen. Et sikkert og populært valg, når man taler om overdækning, er trapezplader. Disse plader, der oftest er lavet i polycarbonat, er både brudsikre, billige og utroligt nemme at arbejde med, uanset om du har praktisk erfaring eller ej.

Det kan måske virke besværligt og en kende farligt at give sig i kast med tagprojekterne – det er trods alt et projekt, der er hævet et par meter over jorden. Her kommer trapezpladerne dig dog også til undsætning. Når du arbejder med udskæring og montering af disse, har du nemlig kun brug for minimalt udstyr, såsom en sav og almindeligt håndværktøj, og du har derfor god bevægelighed og frie hænder.

Vinduespudsning

Mange mennesker betaler i dyre domme for at få udført professionel vinduespudsning, fordi det kan virke uoverskueligt og svært selv at få gjort vinduerne klare og pæne. Der er dog hjælp at hente, særligt hvis du én gang for alle vælger at investere i ordentligt vinduespudserudstyr. På sigt vil der nemlig være store summer at spare, som du i stedet kan bruge på sjovere ting end vinduespudsning.

Hvis du anskaffer dig en solid stige, en god glasskraber og den korrekte sæbe, er du allerede godt på vej, og herefter kan du supplere med ekstraudstyr, såsom teleskopstænger til de øvre etager eller mopper til den indendørs pudsning.

Anlægning af have

Det behøver ikke at være dyrt at realisere drømmehaven. Tværtimod kan du nå rigtig langt med en god ide og lidt gammeldags knofedt. Lav en skitse over, hvordan du ønsker, at din have skal se ud, og start med anlægning af bede, køkkenhaver eller frugtlunde.

Det kan faktisk være et rigtig sjovt, kreativt og hyggeligt projekt, som hele familien kan samarbejde om, og mange vil opleve, at der er endnu større glæde og tilfredsstillelse forbundet med det færdige resultat, når de selv har stået for projektet.