Sådan vasker du din bil hjemme

Når du skal vaske din bil hjemme – har du bedre tid til at gå og nusse om den end når du kører i vaskehal.

Og ja…

Det tager selvfølgelig længere tid – men resultatet er til gengæld også væsentlig mere tilfredsstillende end hvis du kører igennem en vaskehal og efterlades med indtrykket af en bil, der bare ikke er rengjort som du gerne ville have det.

Skumlansen gør forskellen

Noget af det vigtigste udstyr at have til rådighed er en højtryksrenser med skumlanse.

Det giver dig mulighed for at skylle bilen af for det værste skidt inden du går i gang med at håndvaske den.

Gør det at du:

Starter med at spule bilen af for det værste skidt. Det er tpisk langs lister, vinduesviskere, tagræling mv at du finder det værste skidt på bilen. Når det værste skidt er skyllet af, har du minimeret risikoen for ridser.

Der vil dog stadig være en del skidt på bilen tilbage. Det skal du have opløst gennem en forvask af bilen med en skumlanse. Her kan du vælge at bruge den skumudlægger / skumsprøjte, der følger med din højtryksrenser, men du kan også vælge en professionel skumlanse, der giver en tykkere skum, som giver en længere virkningstid.

Herefter er det bare at vælge den rigtige snowfoam, og så er du egentlig klar til at komme skum på bilen.

Det skal have lov til at sidde på bilen i ca. 5 minutter – uden at det tørrer ind.

Mens det ligger på bilen, kan du med fordel tage en børste og tage lister og kanter på bilen, som typisk er de steder, der er svære at nå med en vaskehandske.

Skyl herefter forvaskeproduktet af bilen.

Slut af med håndvasken

Nu er du klar til at gå i gang med selve vasken af bilen. Det gør du nemt ved at fylde 2 spande med vand – en til vand blandet med autoshampoo og én med rent vand.

Herefter tager du en vaskehandske i god kvalitet og kommer i spanden med autoshampoo. Tag shampoo med op på bilen og vask ca. et panel med lodrette og vandrette bevægelser.

Når du har taget et panel og du kan se at din handske er blevet beskidt – så skyller du handsken i spanden med det rene vand.

Når den er ren, tager du den over i spanden med autoshampoo og går herefter videre til det næste panel.

Således fortsætter du indtil du har været hele bilen igennem.

Spul igen af med vand og herefter er du klar til at tørre bilen med et mikrofiberhåndklæde. Det er vigtigt at du ikke benytter et vaskeskind, da du kan risikere at komme til at ridse bilen, hvis der ligger noget under vaskeskindet, som du ikke har fået af i vasken.