Hvad er det bedste middel mod myrer?

Det er ikke unormalt at se lidt ekstra insekter hist og her, når vejret bliver bedre, temperaturen stiger og dit vindue oftere står åbent. Så er det måske tid til at fange en myg, inden du går i seng eller pænt vise en natsværmer vejen ud ad vinduet igen. Men nogle dyr bliver hængende. Det gælder for eksempel myrer. De bygger ofte bo i og omkring vores huse, hvilket er til stor gene og irritation. Derfor er det vigtigt at finde et godt middel til bekæmpelse af myrerne – Både indendørs og udendørs.

Indendørs myrebekæmpelse

Du kender det nok. Du kigger rundt i dit dejlige hjem, men pludselig falder dine øjne på noget, det bevæger sig. En flok myrer. De kravler måske rundt omkring fodlisten eller op i vindueskarmen. Typisk invaderer de først badeværelse, bryggers og køkken, hvorfra problemet kan sprede sig til flere steder i huset.

Når du har konstateret, at du har myrer indenfor, skal du have dem bekæmpet, ellers risikerer du, at de vil komme igen år efter år. Dette kan gøres med myrebekæmpelsesmiddel til indendørsbrug, men du kan også begynde med nogle mere simple husmoderråd:

  • Madvarer, der ligger frit fremme, kan tiltrække myrer, så forsøg at undgå dette
  • Myrer bryder sig ikke om kaffegrums, peber og kanel, hvilket i nogle tilfælde kan få dem til at forsvinde
  • Du kan holde deres bo fugtigt ved at vande det. Det vil måske få dem til at flytte

Hvis disse råd ikke er nok, er det måske relevant med hjælp fra en professionel myrebekæmper. Med professionel myrebekæmpelse vil du være helt sikker på at få gjort noget ved dit myreproblem én gang for alle. Hvis du vil vide mere om professionel myrebekæmpelse, så læs mere her.

Udendørs myrebekæmpelse

Ikke nok med at myrerne findes indenfor, er de ofte også at finde udendørs. Her befinder de sig ofte mellem fliserne på terrassen, hvor de elsker at bygge deres bo og derved ødelægge din sommerhygge i haven.

Når du skal bekæmpe myrerne, kan du vælge af bruge færdiglavet myregift eller økologiske metoder, hvor du selv laver dit eget middel imod myrer af normale dagligvarer. Det kan dog ofte tage lang tid at komme problemet helt til livs på egen hånd. Derfor kan det også give god mening af søge professionel hjælp til udendørs myrebekæmpelse.