Gør hjemmet til din base

Det er utroligt vigtigt, at du har et sted, hvor du kan søge til, når du trænger til at koble fra og lade op til dagen, der kommer. Det sted skal gerne være dit hjem. Hvis ikke det føles sådan, så bør du overveje, hvad der står i vejen for, at dit hjem er din trygge base – og så bør du ændre på det. Du kan lade dig inspirere til, hvordan du gør lige her.

Sørg for at hjemmet er rent

En af de mest simple ting, som du kan gøre for at få hjemmet til at føles som en tryggere base, er at gøre det rent. Hvis det er længe side, så bør du give huset en hel gennemgang, hvor du rydder ud i de ting, der ikke længere bringer glæde ind i dit liv, du bør støvsuge, tørre af. Alt tænkeligt skal gennemgås.

Skulle det være sket, at du har fået skægkræ på badeværelset, så kontakt et firma med det samme, så de kan gå i gang med bekæmpelse af skægkræ – det gælder også, hvis du har andre uønskede dyr.

Et beskidt hjem minder dig om, at der er ting, der skal gøres – det hjælper dig ikke med at slappe af.

Renover og lav om

Mange lever også i et hjem, der trænger til en kærlig hånd. Hvis du har et rum, der trænger til at blive renoveret – eller måske bare et enkelt område – så er det måske på tide at kaste dig ud i projektet. Har du ikke pengene til det, så begynd at spare op. Lav en plan og et budget, så du har et mål og skrab sammen, så meget som muligt.

Det kan også være, at indretningen ikke er helt optimal. Overvej, hvordan du kan gøre det bedre. Skal der nye gardiner i stuen, nyt sengetøj på sengen, måske vil du have malet en væg for en mere drastisk forandring.

Der er utroligt mange muligheder for at gøre hjemmet rare at være i, og mange af dem vil faktisk være endags projekter – det handler blot om at komme i gang.

Sørg for, at du føler dig sikker i eget hjem

Hvis du føler dig usikker i hjemmet, så vil det også medvirke til, at du ikke kan koble fra. Du kan installere tyverialarmer, brandalarmer og så videre for at øge sikkerheden. Du kan også overveje at købe en hund, så du ikke er helt alene.