New York Community Gardens
Liz Christy Bowery-Houston Community Garden grundlagt i 1973 af Liz Christy og Green Guerillas, er en af New Yorks første community gardens. Siden grundlæggelsen og frem til i dag er der opstået en hel kultur med over 700 fælleshaver i New York, drevet og vedligeholdt af beboere. Selvom haverne ofte af praktiske grunde er indhegnede er det en del af kulturen at alle der har lyst kan være med til at dyrke haven og bestemme hvordan den skal se ud ved at troppe op på de fastsatte havedage. Ud over at være et lokalt samlingssted, tjener haverne også som en konkret ramme for forskellige minoritets kulturer og som legepladser, grøntsagshaver, steder for ældre til fester, fødselsdage og mange andre ting.De mange mennesker der arbejder på en grønnere by er organiserede i et hav af foreninger, på The Hub kan man se links til de forskellige foreninger, og få et indtryk af bredden og de mange ideer og målsætninger bag.

Alle haver er registrerede på internettet så man kan se hvilke haver der findes i ens eget kvarter. På Oasis og community gardening mapping project kan man se kort over byen, hvor de forskellige haver er plottet ind. Kortet til venstre af East Village på Manhatten giver et indtryk af tætheden af haver. Det skal dog siges at Lower East Side er et af de steder hvor haverne ligger tættest.
Kortet til venstre viser fælleshaverne som lysegrønne felter, man kan klikke sig igennem til en beskrivelse af haven og i nogle tilfælde videre til private hjemesider for haven med f.eks. programmer for de aktiviteter der foregår i haven.

 
Nedenfor er der nogle eksempler på fælleshaver.
 

United Community Center Garden
The group began gardening only a few years ago, started by folks from the United Community Center nearby. It’s a large site that uses its space for growing vegetables for sale at a farmers market as part of an afterschool and summer youth program. They work with the children in the daycare and afterschool programs by using the garden as an educational resource and for various cultural events throughout the summer (link)

 

Malcolm X Day Care Center
Children grow flowers and vegetables in this garden. They also have picnics and barbeques in the garden. Malcolm X Daycare started this garden in 1980 in order to provide an outdoor space for children attending the center to play. Formerly children were forced to use the roof of the daycare building. (link)


Le Petit Versailles/Allied Productions
Haven bliver brugt til film- fremvisninger, workshops mm. Hver anden søndag er der åben yoga i haven.(link) Se deres egen hjemmeside: Le Petit Versailles hvor billedet nedenunder også kommer fra.

 
6BC Botanical Garden
Beboer organiseret botanisk have (link)