Det mærkeliges forlystelsespark
Dreamland var en af flere forlystelsesparker på Coney Island ved New York, der havde sin storhedstid i begyndelsen af 1900 tallet. Et sted hvor alt det der ikke kunne leves ud i byen blev levet ud. Manhattens urbanisering var på sit højeste, tempoet var umenneskeligt og Coney Island blev en sikkerhedsventil hvortil man udskilte alt det sære og obskure, alt det der ikke hørt arbejde og rationalitet til. Folk fra Manhatten elskede det og valfartede dertil i 100.000 vis.

Barrel of love
Hvor storbyen skabte ensomhed og isolation blev det modsatte forsøgt på Coney Island. "Barrel of love" bestod af 2 horisontale cylindrer monteret på linie, de roterer langsomt i hver sin retning, i den ene ende gik der mænd ind, i den anden kvinder, rotationen gjorde det umuligt at stå oprejst så mænd og kvinder der ellers aldrig ville have mødtes blev blandet hulter til bulter. Ude af kærligheds tunnellen, kunne man sammen fortsætte i Kærligheds tønden, hvor man sammen i komplet mørke krydsede en sø i en hule mens tønden vuggede sensuelt.

Dreamland
Dreamland skulle være den ultimative forlystelsespark, den havde 14.000 ansatte og kunne ubesværet rumme ¼ mio. mennesker, modsat tidligere parker for proletarerne, var denne tænkt som klasseløs, en park for alle (selvfølgeligt med et slet skjult profit motiv) som for at slette alle referencer til det eksisterende samfund blev alle bygninger malet hvide, alt hvad der var lånt fra den virkelige verden blev så at sige hvidvasket og gjort referencefrit.

view ud over Lilliputia

Lilliputia
Blandt de mest utrolige og originale attraktioner var Lilliputia - dværg byen, 300 dværge fra hele kontinentets omrejsende cirkusser og freakshows fik tilbudt et permanent eksperimentelt samfund i parken -udformet som et stykke Nürnberg fra det 15ene århundrede. Da byen kun behøves at være i halv størrelse af en virkelig by kunne man bygge denne utopiske papby for en slik og byen var da også komplet med eget parlament, en strand med egne dværg livreddere, dværg teater, stalde med dværgheste og et komplet miniature dværgbrandvæsen der

Lilliputias dværgbrandvæsen

rykkede ud hver time for at slukke imaginære brande. For at fremhæve dværgenes størrelse satte man med mellemrum en kæmpe til at gå en tur rundt i byen. Det særligt ekstravagante ved Lilliputia var at indenfor byens mure bliver konventionel moral systematisk ignoreret, for at tiltrække tilskuere blev promiskuitet, homoseksualitet, nymfomani med mere tilskyndet. Ægteskaber brød sammen næsten så snart de var blevet fejret, 80 % af de nyfødte blev født uden for ægteskabet. Dværgene var bestrøet med aristokratiske titler for at fremhæve promiskuiteten.

For at forstørre illusionen gik kæmper regelmæssigt tur i Lilliputia

Beacon tower
Et af Dreamlands mesterværker var Beacon tower, et 120 meter højt tårn der kunne ses mange kilometer væk oplyst af 100.000 pærer og kendt som det flotteste tårn nogensinde bygget, men det var ikke nok -efter et år får ejeren en ide og udruster tårnet med det kraftigste fyrtårn i miles omkreds. Fyrtårnet er kraftigere end det der markerer indsejlingen til Manhattens havn og i sin yderset konsekvens vil det lokke skibe ud af kurs, så virkelige skibbrud ville føje sig til parkens illusion.

Sammenblandingen mellem virkelighed og fiktion lykkes så godt at da Dreamland brænder ned til grunden i 1911 ventede aviserne 24 timer med at trykke historien til de er helt sikre på at det ikke var endnu et trick.